BAYBURT / MERKEZ - Bayburt Özel Eğitim Meslek Okulu

I Can Meet My Own Needs / Kendi İhtiyaçlarımı Karşılayabilirim Projemizin Tanıtımı

Kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilirim projemiz 11-18 yaş arası normal gelişim gösteren ve özel gereksinimli öğrencilerimizin günlük temel ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılayabilmeleri için hazırlanmıştır. Bu yaş grubundaki öğrencilerin çoğu kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz ve en küçük işler için bile başkalarına bağımlıdır. Projemizde seçtiğimiz bazı günlük becerilerle öğrenciler; Kendi işlerini yapmaları için desteklenecekler.

Projemizin amaçları:

•  Öğrencilerimizin kendi ihtiyaçlarını karşılayarak özgüvenlerini sağlamak
  •  Öğrencilerimizin neler yapabileceklerini fark etmelerini sağlamak
  • Öğrencilerimizin küçük gibi görünen becerilerin hayatımızın önemli bir parçası olduğunu fark etmelerini sağlamak.
  •  Farklı okulların öğrencileri ile ortak çalışmalar ve söyleşiler yaparak öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlamak.
  • Web 2 araçlarını kullanmalarını sağlamak
  • Çamaşır katlama, silme ve süpürme becerilerini kazandırmak,
  • Öğrencilerin kendilerine yemek hazırlamalarını sağlamak
  • Öğrencilerimizin yöresel yemekleri araştırarak kendi seçtikleri yemekleri yapmalarını sağlamak
Beklenen Sonuçlar:
  •  Öğrencilerimiz kendilerine bakmayı ve kendi ihtiyaçlarını karşılamayı öğreneceklerdir.
  •  Özgüvenleri artacaktır.
  • Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler.
  • Farklı okullardan öğrencilerle çalışma yetenekleri artacak ve farklı kültürleri öğrenecekler.
  • İletişim becerileri artacaktır.
  • Her aşamada öğrencilerimize faydalı olmak 30-03-2023
Yayın: 30.03.2023 - Güncelleme: 30.03.2023 22:45 - Görüntülenme: 160