BAYBURT / MERKEZ - Bayburt Özel Eğitim Meslek Okulu

Nis

Mart ayı içerisinde proje ekibimizi oluşturduk. Öğrencilerimizin kendi tanıtımları seçtikleri avatar ve arkaplanlardan oluştu. Öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendiler. Farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak poster,logo,video,oyun,anket gibi çalışmalara katıldılar.  Proje öğretmenimiz Belgin AKSÜT, öğrencilere sistemi tanıttı ve nasıl giriş yaptıklarını anlattı. Kendi sistemlerine girip, kendi tanıtımlarını yüklediler. Öğrencilerimiz projede ortak olan diğer kurumların tanıtımlarını inceledi. Farklı şehir ve ülkedeki diğer öğrenci ve öğretmenleri görmek, okulları incelemek öğrencilerimizin bakış açısını genişletti. Heyecanlı bir şekilde konuşma yapacakları zamanı bekliyorlar.

Nis

Projemizde Nisan ayı içerisinde yer alan yatak yapımı çalışmamızı öğrencilerimizle yaptık.

Mrt

Okulumuz Konaklama Hizmetleri öğretmeni Belgin AKSÜT "I Can Meet My Own Needs / Kendi İhtiyaçlarımı Karşılayabilirim" adlı etwinning projesine katılmıştır.  Öğrenci seçimleri tamamlanmış ve çalışmalara başlanmıştır.

Mrt

Kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilirim projemiz 11-18 yaş arası normal gelişim gösteren ve özel gereksinimli öğrencilerimizin günlük temel ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılayabilmeleri için hazırlanmıştır. Bu yaş grubundaki öğrencilerin çoğu kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz ve en küçük işler için bile başkalarına bağımlıdır. Projemizde seçtiğimiz bazı günlük becerilerle öğrenciler; Kendi işlerini yapmaları için desteklenecekler.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğimiz için velilerimiz ile bir araya geldik.

Okulumuzda Masa Tenisi Turnuvası Düzenlendi.

Kas

Okulumuz öğrencilerinin yaşadığımız şehirde bulunan turistik yerleri tanımaları için Kenan Yavuz Etnografya müzesini ve Demirözü Barajını ziyaret ettik.

Ekm

ÖZEL EĞİTİM DAİRE BAŞKANIMIZ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.

Ekm

Bayburt Özel Eğitim Meslek Okulunun yürüttüğü "Gelişime Açık Kılavuz Öğretmenlerle Özel Eğitim Okullarının Dönüşümü" isimli Erasmus+ k101 Projesi ile öğretmenler ve okul yöneticileri, İspanya'nın Barselona şehrindeki kurs programına katılarak sertifika almaya hak kazandılar.